Mijn persoonlijke ontwikkeling sinds mijn autismediagnose

Alweer ruim vijf jaar geleden kreeg ik mijn autismediagnose (juni 2018; ik was toen 27 jaar). Wat heeft dat veranderd? Hoe heb ik me als persoon ontwikkeld sindsdien? Dat vertel ik je in dit blog.


De lange weg naar de diagnose ASS

Zo lang ik me kan herinneren voel ik me al anders, een buitenbeentje. Alsof ik niet in deze wereld pas. Heel veel jaren heb ik keihard mijn best gedaan om er wél in te passen, want ik dacht dat het aan míj lag, dat ik me niet aan moest stellen en ik dacht dat iederéén het zo moeilijk had. Boy was I wrong.

Tijdens de behandeling na mijn eerste burn-out waarbij ik echt uitviel (en dus niet door bleef razen terwijl ik eigenlijk niet kon, maar geen andere opties zag), stuitte ik op een lijst met symptomen die bij autisme horen. Hier herkende ik me zo erg in, dat ik aan mijn therapeut vroeg of dat het antwoord was dat ik al zo lang zocht. Hoe hard ik namelijk ook mijn best deed in therapie, het had nooit het verwachte en gewenste resultaat en ik kon me ook niet 100% vinden in de diagnoses. Ik herkende delen, maar wist dat het niet de kern was. Dat het iets was dat altijd al “in” me zat; niet iets dat was ontstaan door trauma’s en andere nare ervaringen.
Toen werd ik afgewimpeld met “je toont te veel empathie voor een autist” en dat was dat.
Dit speelde zich af tussen 2013 en 2016.

Mijn behandeling daar stopte, maar uiteraard liep ik nog steeds vast. Bij een nieuwe doorverwijzing naar de sGGZ vanwege angst- en dwangklachten en aanhoudende depressie heb ik aangegeven dat ik wilde laten onderzoeken of autisme hieraan ten grondslag lag. Dat bleek dus zo te zijn. Halleluja! Een antwoord!
Er kwam weer licht aan het einde van deze héle lange tunnel.

Sinds de diagnose

Sinds mijn diagnose heb ik een aantal behandelingen gehad én ben ik zelf op zoek gegaan naar dingen die mij helpen om meer mijn authentieke zelf te zijn en om minder last te hebben van diverse klachten en comorbiditeiten.

Dit omvat het volgende:

 • Psycho-educatie en behandeling voor angst, dwang en zelfbeeld;
 • Law Of Attraction (LOA);
 • De twaalf natuurwetten;
 • Neurodivergente community.

Psycho-educatie en behandeling voor angst, dwang en zelfbeeld

Na mijn diagnose kreeg ik psycho-educatie, behandeling voor mijn angst- en dwangklachten en doorliep ik een training om een beter zelfbeeld te creëren.
Echter begreep ik mezelf nog steeds niet zo goed; ik moest nog leren ontdekken wie ik nou echt was en wat het masker was dat ik al die jaren opgezet had.

The Law Of Attraction (LOA)

Vlak nadat deze behandeling werd afgerond, kwam ik in aanraking met de wet van de aantrekkingskracht (LOA). Dit meer spirituele pad gaf me de hoop die ik nodig had.
Hoop dat ik me beter ging voelen.
Hoop dat ik kon gaan doen wat ik wilde doen in het leven.
Berusting vinden in het feit dat ik ben wie ik ben om een reden.
Vertrouwen dat ik geld kan verdienen en fijn kan leven als ik mijn ware ik ben en daar mensen mee help.

Ik las en luisterde veel inspiratie en motivatie gebaseerd op de LOA. Dit zorgde voor een hogere energie bij mezelf en voor motivatie en vertrouwen in het ontwikkelen van mijn eigen levenspad, dat bij mij past. Ik heb iets te doen hier op aarde en het is hoog tijd dat ik daarmee begin!

Ook ging ik trainingen volgen met als basis de Wet van de Aantrekkingskracht (LOA):

 • De Law Of Attraction Mastery van Kim Munnecom gaf me de basis om te gaan zijn wie ik wíl zijn. Het heeft me doen inzien dat veel in dit leven mogelijk is, als ik maar geloof dat ik het kan zijn, doen en hebben.
 • De Selflove Mastery – ook van Kim Munnecom – heb ik inmiddels twee keer gedaan en dit heeft echt mijn leven veranderd.
  Door mijn late diagnose en te zijn wie ik ben, maar dat proberen te verbergen, heb ik heel mijn leven gehoord en gevoeld dat ik niet goed genoeg ben. Ik had echt nul komma nul zelfvertrouwen en liet me behandelen als een deurmat. Dankzij deze training ben ik mezelf nog meer gaan ontdekken en heb ik het vertrouwen ontwikkeld om mezelf ook echt te gaan laten zien. Om in te zien wat ik waard ben, te kiezen voor mijn eigen geluk en mijn droomleven te gaan bouwen.

  Ik beëindigde een vreselijke relatie, ben voor het eerst alleen gaan wonen, ben trainingen gaan volgen die mij richting mijn droomleven helpen en ik ben mezelf steeds meer gaan laten zien, zowel online als offline.
  Dit was echt een MEGA transformatie in 2022.
  Dit jaar ben ik nog een laag dieper gegaan en lag de focus bij het doorlopen van de training meer op mijn authentieke zelf laten zien en mijn droomleven vormgeven.

  Klinkt dit als iets dat ook bij jou past? Dan heb je geluk! Deze week (woensdag 25-10-2023 t/m maandag 30-10-2023) lanceert Kim de Law Of Attraction Mastery én er is ook een combideal met de Selflove Mastery. Via deze link vind je alle informatie.*
  *Ik ontvang een commissie wanneer je via mijn link koopt.

  Wil je meer weten over de Wet van de Aantrekkingskracht? Lees dan dit blog.

De twaalf natuurwetten

Begin 2023 volgde ik twee trainingen van Cynthia Houben, gebaseerd op de twaalf natuurwetten, waarvan de LOA er één is. Dit waren Wake Your Dreams en de Magnetic Business Academy. Deze trainingen hebben me ook weer heel veel waardevolle inzichten gegeven. Ik heb bijvoorbeeld de Wet van Eenheid ervaren op dezelfde dag dat ik bij de training opschreef hoe/met wie ik dit wilde ervaren. Het was echt bizar en magisch! Dit is een van de vele momenten waarop ik zag dat ik echt kan bereiken wat ik wil in dit leven en waarvoor ik hier ben.

Neurodivergente community

Ongeveer anderhalf tot twee jaar geleden ontdekte ik de neurodivergente community op Instagram. Dit zijn accounts die delen over hun leven als neurodivergent persoon. Dit heeft geleid tot mijn Sparkling Auti account.
Dankzij deze community heb ik nog veel meer over leven met autisme (en andere neurodivergentie) geleerd. Ik heb nóg meer ontdekt wat mijn masker was en heb deze leren (durven) af zetten.
Ik voel me thuis, geaccepteerd en gewaardeerd in deze community. Ik weet nu dat ik geen mislukt paard ben, maar een prima zebra.

Wat heeft jouw diagnose je gebracht?

Plaats een reactie