Trello: dé tool voor structuur en energiemanagement

Trellobord van Sparkling Auti

Behoefte hebben aan structuur, maar óók afhankelijk zijn van je energie op het moment. Dat kan een lastige combinatie zijn. Nu ik een tijdje heb geleefd vanuit flow én een tool heb gevonden die structuur aanbrengt in mijn gedachten, taken en leven, krijg ik veel meer gedaan. In dit blog vertel ik je hoe ik werk met Trello en welke voordelen het mij biedt, zodat jij daar weer inspiratie en tips uit kunt halen.

Lees verder »

Energiemanagement: taken schrappen of versimpelen

Wanneer elke taak enorm veel energie kost, kun je maar beter zo min mogelijk taken hebben en ze zo simpel mogelijk houden. Dan houd je nog energie over voor andere leuke en belangrijke dingen. Door taken te schrappen of versimpelen en door te minimaliseren op diverse gebieden, master je jouw energiemanagement. In dit blog geef ik je daarnaast concrete tips om het leven simpeler te maken.

Lees verder »

The Four Burners Theory

Het leven bestaat uit vier hoofdelementen: gezondheid, familie, vrienden en werk. Maar hoe houd je alle ballen in de lucht? En al helemaal als je nogal neurospicy bent? Ik leg je uit wat de Four Burners Theory inhoudt en hoe ik mijn tijd, aandacht en energie verdeel over deze gebieden.

Lees verder »

Mijn doelen voor 2023

Doelen stellen en een plan schrijven

Het eerste kwartaal zit er alweer bijna op. In december heb ik mijn doelen al gesteld en ben ik voorzichtig met een paar dingen begonnen, maar nu pas durf ik er écht naar te kijken en meer concrete plannen te maken voor de rest van het jaar. Want zonder plan komt er niks van deze doelen en dromen terecht. Natuurlijk moet er ook actie worden ondernomen op basis van het plan!
In dit blog neem ik je mee in mijn dromen en mijn plan om ze te bereiken.

Lees verder »

Boekreview: Werken met Asperger – Rudy Simone

Titel: Werken met Asperger – Tips & tools voor mensen met Asperger, collega’s en werkgevers.
ISBN: 978-90-79729-57-9
Uitgever: Hogrefe
Jaar van verschijnen: 2010. In het Nederlands vertaald in 2012.

Score: 3,5/5

Lees verder »

Wat is het fijn om een autist te zijn!

Leven in een wereld die niet voor jou gemaakt is, is meestal behoorlijk zwaar. Toch omarm ik mijn autisme. In dit blog vertel ik welke mooie dingen en eigenschappen ik onder andere ervaar. Er zijn er namelijk een heleboel, maar ik beschrijf er nu vijf om mee te beginnen.

Lees verder »

Identity-First vs Person-First Language

Persoon met autisme, autist, auti – hoe spreek je iemand aan? Of hoe noem je jezelf als je de diagnose ASS (Autisme Spectrum Stoornis) hebt of vermoedt? In dit blog belicht ik de verschillende termen en argumenten waarom mensen een term wel of niet prettig kunnen vinden.

Lees verder »

De aftrap!

Daar is ie dan: mijn allereerste blog op sparklingauti.nl.

Lees verder »